Over ons

Motto: één aarde, één mens

Wij van boekweitkussen.nl vinden het belangrijk om op een liefdevolle, milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde manier te werk te gaan.

Duurzaam in hart en nieren

Ruim 15 jaar maken wij deze boekweitkussens met de hand in Nederland, met hart voor mens en milieu. Vanaf het begin is verantwoord ondernemen en denken in duurzaamheid de drijvende motivatie achter onze bedrijfsvoering. Zo hebben wij door de jaren heen diverse goede doelen gesteund met een deel van de opbrengsten; verpakken wij al die tijd in enkel papier en plasticvrij; zijn wij ons bewust van de oorsprong van onze grondstoffen en maken wij keuzes op basis van milieuvriendelijkheid en mens-erende arbeidsomstandigheden. Daarnaast kijken wij naar minimale uitstoot tijdens ons productieproces. Wij vinden eerlijkheid en transparantie belangrijke factoren om duurzaamheid te garanderen.

  • Handgemaakt in Nederland in een kleinschalig atelier.
  • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, die zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze zijn vervaardigd.
  • Wij gebruiken alleen papieren en/of gerecyclede verpakkingsmaterialen
  • De ritsen in onze boekweitkussens zijn duurzame ritsen van YKK.
  • De vulling van onze kussens bestaat uit natuurlijke, zuivere boekweitdoppen van biologische teelt, SKAL gecertificeerd. Onze boekweitdoppen worden geproduceerd in Polen onder streng toezicht van onze partner.
  • Het katoen waar wij onze kussens en kussenslopen van maken is 100% biologisch en GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat deze katoen is geteeld, zonder het gebruik van pesticiden of kunstmest. Het zaad waarmee deze biokatoen wordt gezaaid is vanzelfsprekend ook van biologische komaf. Daarmee zijn ook de arbeidsomstandigheden van de arbeiders, die in deze biologische katoenteelt werken, gezonder. Onze biokatoen wordt sinds 30 jaar gezaaid en geoogst in Turkije, onder streng toezicht van onze Nederlandse partner, waar wij deze stof inkopen. Je herkent onze biokatoenen producten aan onze merknaam PUUR.SHOP

Het is onze passie om bij te dragen aan jouw goede nachtrust.

boekweitkussen.nl draagt graag een steentje bij aan het brengen van welvaart, gezondheid en geluk. Iedereen kan baat hebben bij het slapen op het weldadige boekweitkussen.

boekweitkussennl-motto.jpg

Dit is een prachtig veld met boekweitplanten. De bloemen transformeren later naar zaden, waarvan de lege hulzen in onze boekweitkussens gaan.