Slapen op een boekweitkussen.

Volledig ontspannen slapen begint met een optimale ondersteuning van je lichaam. Dit bereik je door het gebruik van een boekweitkussen. Doordat je nek en hoofd volledig worden ondersteund door het boekweitkussen in elke slaappositie, lig je ontspannen en wordt het inslapen bevorderd. Deze gezondheidskussens helpen je genieten van een optimale nachtrust en zijn voor iedereen een weldaad. Daarbij kunnen fysieke klachten aan rug, schouder en nek worden voorkomen en verminderd. Vaak geldt dat als je eenmaal een boekweitkussen hebt geprobeerd, je jezelf zal afvragen hoe je al die tijd zonder hebt gekund. 

King size boekweitkussen

Hoe werkt het?

Boekweitdoppen zorgen met hun unieke kwaliteiten voor optimaal comfort; Een boekweitkussen geeft meer stevigheid dan kussens met vullingen zoals dons, veren, traagschuim of andere synthetische vullingen. Hierdoor zorgt een boekweitkussen voor de perfecte ondersteuning van hoofd en nek zonder dat het daarbij hard aanvoelt. De boekweitdoppen bezitten enige veerkracht en passen zich aan de vorm en het gewicht van je hoofd en nek aan. Zodoende voelt het kussen als een verlengstuk van je lichaam en kunnen je spieren in je rug, schouders en nek zich helemaal ontspannen. Door deze ontspanning zal je makkelijker inslapen en zal je je bij het bij het ontwaken fit en uitgerust voelen.

Voor mensen die ’s nachts veel zweten of opvliegers hebben, kan het boekweitkussen een uitkomst bieden. Tijdens de slaap is het belangrijk dat het hoofd koel is. De optimale luchtcirculatie van een boekweitkussen zorgt voor de gewenste verkoeling van het hoofd. Zelfs tijdens warme zomernachten voelt het kussen nog steeds lekker koel aan. Het ideale zomerkussen.

Maar ligt een boekweitkussen wel goed voor mij? 
Probeer het nu 30 dagen gratis uit! *

*Je betaalt alleen voor de retourzending. Maar je mag het kussen dus gebruikt terug sturen.

Een beetje geschiedenis

Sinds eeuwen zijn Aziatische gezondheidsdeskundigen zich bewust van de voordelen van het slapen op een boekweitkussen. In Japan wordt het boekweitkussen al sinds oudsher therapeutisch gebruikt om mensen te genezen van migraine. Ook vandaag de dag worden de boekweitkussens nog steeds veel gebruikt in Azië. In Japan is het zelfs het meest gangbare hoofdkussen. Ook binnen Europa ervaren steeds meer mensen de voordelen van de boekweitkussens waardoor ook hier de kussens aan populariteit winnen. Het boekweitkussen werkt therapeutisch voor lichaam en geest, door de bevordering van een goede nachtrust.

In het bijzonder is het boekweitkussen zeer geschikt als futonkussen. Een futon is een Japans matras, wat stevig is, en daardoor je lichaam optimaal ondersteunt en tijdens de slaap terugbrengt in je natuurlijke houding. Het boekweitkussen helpt hier ook bij.

Formaat boekweitkussen

Wat is het ideale formaat boekweitkussen?

Wij maken naast het traditioneel Japans formaat, ook boekweitkussens voor kinderen van 2-6 jaar en een King Size model.

Uit ons onderzoek en de ervaringen van onze klanten blijkt dat de ideale afmetingen van een boekweitkussen anders zijn dan bij reguliere hoofdkussens. Om de optimale werking van onze slaapkussens te garanderen kunnen de volgende richtlijnen worden gehanteerd.

  • Traditioneel Japans model (35 x 50 cm): voor volwassen rugslapers en zijslapers met gemiddelde lichaamsbouw tot een lichaamslengte van ongeveer 180 cm als ook voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • King Size model (42 x 60 cm): voor rugslapers of zijslapers met een bovengemiddelde lichaamsbouw vanaf een lichaamslengte van 180 cm en met brede schouders.
  • Kinder/Reis formaat (30 x 42 cm): voor buikslapers en kinderen tot 6 jaar. Buikslapers kunnen er ook voor kiezen om een Traditioneel Japans formaat te nemen en daar zelf wat meer boekweitvulling uit te halen. Tevens is dit hoofdkussen handig om als reiskussen te gebruiken, of als extra ondersteuning tussen de knieën, voor de stabilisering van het bekkengebied.

Gebruikte materialen

Het boekweitkussen bestaat uit een biologisch katoenen tijk, gevuld met boekweitdoppen. Boekweitdoppen zijn de omhulsels van het boekweitzaad, ook wel het ‘boekweitkaf’ genoemd. Meer over boekweit lees je hier.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke, ecologische materialen, die op een milieuvriendelijke manier zijn verwerkt. Zo wordt er gebruik gemaakt van biologisch GOTS gecertificeerd katoen en SKAL gecertificeerde biologische boekweitdoppen.

Bij ons boekweitkussen ontvang je standaard een passende kussensloop van biologisch katoensatijn.

Bestel nu jóuw duurzaam & heilzaam boekweitkussen! Ze zijn nu ook verkrijgbaar in onze aantrekkelijke all-in-one bundels!